fredag, augusti 10

Så kom vi ur renoveringsbubblan

Full rulle har det varit här hemma. Jag och Mr. har renoverat sovrummet och fått det att gå från sjukhusgröna väggar med tapetskarvar till äggslalsvitt med en lila fondvägg med betongstruktur. Helt fantastiskt snyggt faktiskt! Planen från början var inte att gå hela vägen ner till betongen, men när lagret som var över betongen började lossna i stora sjok så var det bara att fortsätta.

Vi har slitit oss blodiga, dammiga och väldigt trötta, men oj vad det är skönt att ha ett fint sovrum. Kommer bli många nätters god sömn där inna brevid min älskade Mr. i framtiden. Här om dagen hittade vi en huresgäst till hans fina etta på Emilsborg och nu är det plötsligt väldigt verkligt att vi faktiskt ska ta steget och bli sambos. Väldigt underbart, spännande och lite läskigt på samma gång, men mest bara underbart :)

Bjuder på en liten bild-story över renoveringen:

Innan vi satte igång var det ett ganska tråkigt rumVi rev låss färglager, tapetlager, fler tapetlager... troligtvis första renoveringen av rummet på 70-talet gissar vi bestod av den brun-/vitrandiga tapeten med stora orange-brun-gula medaljongblommor på fondvägg. Intressant kombo...

 Sedan slet vi med betongväggen. Spacklet skulle ner för att få fram den råa betongen. Så vi hackade och rev..

 Så vi rev och hackade (med spackelspadar)...
...Sedan hackade vi lite till...

...tills fantastiska Björnen lånade oss en slipmaskin! Det sparade oss många timmars arbete, men gav oss å andra sidan lite nytt arbete i form av slipdammöverallt! Rummet låg i slipdammsdimma när Mr. slipade.

Efter slipande, spacklande av de största hålen och sedan grundfärg, så kunde det tejpas ram för fondväggen

När färgburken öppnades bev det lite glädjefnatt ^^

Liiiiilaaa!

Almost there...

Tadaaa! 


Två nöjda och väldigt trötta renoveringstroll skålade i bubbel för att fira, det blev ju värt slitet ändå :D

/C


2 kommentarer:

  1. Va fin du (ni) är! :-) Kommer ihåg det där med tapetbortagning och slipmaskin allt för väl. Men va fint ni har det nu! :-)
    P.S. Grattis till samboskapet! D.S.

    SvaraRadera
  2. Va fint!! :D Tänker våldgästa snart så jag får se det live! Stor kram!

    SvaraRadera