torsdag, mars 15

En dag i finköket

Oinspirerad på bloggfronten det senaste, men här kommer en liten dagsrapport. Idag hade vi matlagningsdag i skolan och jag provade på massa nya, spännande saker! Jättegott och jättekul =)

Jag har:

1. Porcherat mitt första ägg, inte alls så svårt som alla de skräckhistorier jag hört och säkerligen kalasgott (och lite lyxigt) till pyttipanna. Det blev liksom helt koagulerat i vitan, men med en flytande gula, inte så gott bara sådär, men med lite salt och peppar och tillbehär så kan det bli en hit!


2. Lagat lever för första gången. En gryta på en helt fantastiskt fin ungnötslever. Knappt något som behövdes skäras av. Kan ha varit det slemmigaste kött jag någonsin hanterat, men blev riktigt fint i konsistensen efter tillagning. Även om biloden på grytan kanske inte ser så frestande ut så lovar jag att den både smakade och doftade ljuvligt ^^


3. Ätit både lever och struts för första gången. Båda två var jättegoda, särskilt strutsen. Och jag var nog den enda som faktiskt gillade levergrytan, fick med mig det som blev över hem så ikväll lagas det lunchlådor med levergryta. yumyum!


/Cecilia

1 kommentar:

  1. Varför har aldrig Chalmers matlagardag? Kanske valde fel skola för det... =D

    SvaraRadera